Για λίγες ώρες στην Betsson!
  • ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ
  • 5 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τι είναι και πως υπολογίζονται τα ασιατικά χάντικαπ

Το ασιατικό χάντικαπ είναι ένας τύπος στοιχήματος στον οποίο ουσιαστικά καταργείται η ισοπαλία αφού προσφέρονται 2 αντί για 3 επιλογές σχετικά  με την έκβαση ενός αγώνα. Η αγορά που δεν προσφέρεται είναι το “Χ” και οι παίκτες ανάλογα με το χάντικαπ που έχει θέσει ο bookmaker καλούνται απλά να ποντάρουν στο ποια θα είναι η νικήτρια ομάδα.

Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλής τύπους στοιχήματος, αφού έχει χαμηλότερη γκανιότα, ενώ με την αφαίρεση της ισοπαλίας, οι πιθανότητες για νίκη αυξάνονται στο 50% σε σχέση με το 33% του κλασσικού στοιχήματος 1Χ2.

Υπάρχουν αρκετές μορφές ασιατικών χάντικαπ, κάποιες είναι κάπως περίπλοκες και σε αρκετές περιπτώσεις μπερδεύουν τους παίκτες του στοιχήματος. Στο παρακάτω οδηγό θα εξηγήσουμε αναλυτικά και με παραδείγματα όλες τις μορφές των asian handicap, για τα στοιχήματα νικητής αγώνα και over/under.

cta_box_bg
Super προσφορά* γνωριμίας: Κωδικός “STXCOMBO” EΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ολόκληρα χάντικαπ

Ασιατικό χάντικαπ 0:0: Είναι μία διαφορετική μορφή για το στοίχημα draw no bet (ισοπαλία δεν παίζει). Σε αυτό τον τύπο στοιχήματος ποντάρετε στην νίκη μίας εκ των δύο ομάδων και σε περίπτωση που το ματς λήξει ισόπαλο, σας επιστρέφεται το ποντάρισμα.

Θα το βρείτε και ως: Draw no bet (DNB), Level ball, Asian 0:0, Asian 0, Όνομα ομάδας 0:0

Ασιατικό χάντικαπ -1 ή +1: Αν επιλέξετε μία ομάδα σε ασιατικό χάντικαπ -1 τότε κερδίζετε αν η ομάδα επικρατήσει με 2 ή περισσότερα γκολ. Αν κερδίσει ακριβώς με 1 γκολ επιστρέφεται το ποντάρισμα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χάνετε το στοίχημα σας. Στην περίπτωση του +1 γκολ, κερδίζετε εάν το ματς λήξει ισόπαλο ή η ομάδα που επιλέξετε κερδίσει. Αν χάσει με ακριβώς ένα γκολ παίρνετε πίσω τα χρήματα σας. Χάνετε μόνο αν ηττηθεί με 2 ή περισσότερα γκολ.

Ανάλογα με την διαφορά δυναμικότητας μεταβάλλεται και το χάντικαπ. Υπάρχουν παιχνίδια που το χάντικαπ ορίζεται στα δύο ή στα 3 γκολ. Σε αυτές τις περιπτώσεις η φιλοσοφία είναι ακριβώς η ίδια. Το μόνο που αλλάζει είναι ο αριθμός των γκολ που πρέπει να σκοράρει το φαβορί ή να υπερασπιστεί το αουτσάιντερ.

Θα το βρείτε και ως: asian handicap -1 ή +1, 1:0 ή 0:1, Asian -1 ή +1, -1 ή +1

Μισά ασιατικά χάντικαπ

Ασιατικό χάντικαπ -0.5 ή +0.5: Είναι ο πιο απλός τύπος ασιατικού χάντικαπ. Αν επιλέξετε το -0.5 τότε πρέπει η ομάδα που ποντάρατε να κερδίσει τον αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση χάνετε το στοίχημα σας.

Το +0.5 είναι ουσιαστικά η διπλή ευκαιρία (1Χ ή Χ2). Κερδίζετε αν το ματς λήξει ισόπαλο ή αν η ομάδα που ποντάρατε κερδίσει τον αγώνα

Θα το βρείτε και ώς:  -1/2 ή +1/2 ή 0,5:0 ή 0:0,5, -0.5 ή +0.5

Ασιατικό χάντικαπ -1.5 ή +1.5: Το ίδιο με το προηγούμενο ασιατικό, με την διαφορά ότι υπάρχει ένα επιπλέον γκολ. Για να κερδίσετε στο -1.5, πρέπει η ομάδα που ποντάρατε να επικρατήσει με 2 γκολ διαφορά. Σε διαφορετική περίπτωση χάνετε το στοίχημα σας.

Στο +1.5 κερδίζετε στην ισοπαλία, στην νίκη της ομάδας που επιλέξατε και εάν χάσει ΜΟΝΟ με ένα γκολ διαφορά.

Θα το βρείτε και ώς:  1,5:0 ή 0:1,5, -1.5 ή +1.5

Σύνθετα ασιατικά χάντικαπ

Τα σύνθετα ή split ασιατικά χάντικαπ είναι αυτά που μπερδεύουν περισσότερο τους παίκτες. Αποτελούνται από δύο ξεχωριστά στοιχήματα, μοιράζοντας το ποντάρισμα σε δύο ίσα μέρη. Για την καλύτερη επεξήγηση τους θα αναφερθούμε σε καθένα αναλυτικά και με παραδείγματα.

Ασιατικό Χάντικαπ -0,25 ή +0,25: Το ποντάρισμα μοιράζετε σε δύο στοιχήματα. Το 0:0 και το -0,5 (ή +0,5). Πληρώνεστε όλο το ποσό αν η ομάδα υπέρ της οποίας ποντάρετε κερδίσει τον αγώνα. Σε περίπτωση που το ματς λήξει ισόπαλο, χάνετε το μισό ποντάρισμα αν έχετε ποντάρει στο -0.25 και κερδίζετε την μισή απόδοση αν έχετε ποντάρει στο +0.25. Το υπόλοιπο μισό επιστρέφεται στο λογαριασμό σας.

Θα το βρείτε και ώς:  -1/4 ή +1/4, +0+0,5 και -0&-0,5 ή 0,25:0 και 0:0,25

Παράδειγμα: Στο παιχνίδι Μαν. Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ ποντάρετε 10€ στο -0.25 υπέρ της γηπεδούχου σε απόδοση 1.85. Αυτό σημαίνει ότι το μισό ποντάρισμα γίνεται στο ασιατικό 0:0 και το άλλο μισό στο -0.5. Εάν η Μαντσεστέρ επικρατήσει, κερδίζουν και τα δύο στοιχήματα. Εάν έρθει ισοπαλία, το στοίχημα 0:0 είναι άκυρο και επιστρέφεται στο λογαριασμό σας, ενώ το -0.5 χάνει, καθώς στο στοίχημα -0.5 θέλετε μόνο νίκη της Μάντσεστερ για να πληρωθείτε.

Αν ποντάρετε 10€ στο +0.25 της Λίβερπουλ σε απόδοση 2.00, πληρώνεστε όλο το ποσό μόνο αν κερδίσει. Στην ισοπαλία το μισό ποντάρισμα επιστρέφεται και το +0.5 κερδίζει. Άρα, 5€ επί 2.00 απόδοση.

cta_box_bg
Πάμε για τελικούς με Δώρο* Χωρίς Κατάθεση και promo code FINALS! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ασιατικό Χάντικαπ -0,75 ή +0,75: Επίσης “σπάει” σε δύο στοίχημα. Το -0.75 γίνεται -0.5 και -1, ενώ το +0.75 είναι +ο.5 και +1. Στην πρώτη περίπτωση, για να κερδίσετε όλο το στοίχημα, πρέπει η ομάδα που επιλέξατε να κερδίσει με 2 γκολ διαφορά. Αν κερδίσει μόνο με ένα, κερδίζετε το μισό ποντάρισμα και το υπόλοιπο επιστρέφεται στο λογαριασμό σας. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση χάνετε το ποντάρισμα σας.

Στην περίπτωση του +0.75, θα πληρωθείτε αν η ομάδα σας κερδίσει ή εάν το ματς λήξει ισόπαλο. Αν η ομάδα σας χάσει με ακριβώς ένα γκολ σας επιστρέφετε το μισό ποντάρισμα στο +1 και χάνετε το ποντάρισμα στο +0.5. Χάνετε όλο το ποντάρισμα, μόνο εάν η ομάδα σας ηττηθεί με 2 ή περισσότερα γκολ.

Θα το βρείτε και ώς:  -3/4 ή +3/4, +0.5+0,1 και -0.5&-0,1 ή 0,75:0 και 0:0,75

Παράδειγμα: Στις ομάδες του προηγούμενου παραδείγματος, έχετε ποντάρει 10€ στο ασιατικό +0.75 υπέρ της Λίβερπουλ σε απόδοση 2.00. Αυτό σημαίνει πως ποντάρατε 5€ στο +0.5 και 5€ στο +1 υπέρ της Λίβερπουλ. Κερδίζετε όλο το στοίχημα αν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο ή εάν κερδίσει η Λίβερπουλ. Εάν χάσει με ένα γκολ διαφορά το στοίχημα +0.5 χάνεται και το +1 επιστρέφεται στο λογαριασμό σας. Εάν ηττηθεί με 2 γκολ διαφορά, τότε χάνονται και τα δύο στοιχήματα.

Να θυμάστε ότι:

Τα σύνθετα ασιατικά χάντικαπ αποτελούνται από δύο στοίχηματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να “σπάσετε” στα δύο το ποντάρισμα και να υπολογίσετε κάθε στοίχημα ξεχωριστά.

Όσο αυξάνεται η διαφορά δυναμικότητας τόσο μεγαλώνει και το χάντικαπ. Θα συναντήσετε χάντικαπ όπως για παράδειγμα το -1.75. Σε αυτή την περίπτωση το στοίχημα σπάει στο -1.5 και -2, αντί για -0.5 και -1 που ήταν στα προηγούμενα παραδείγματα.

Ασιατικό στοίχημα στα over/under

Παρόμοια ασιατικά χάντικαπ υπάρχουν και για τα over/under, είτε αφορά την δημοφιλή αγορά των γκολ, είτε άλλα εναλλακτικά στοιχήματα όπως τα κόρνερ και οι κάρτες.

Asian over/under 2: Εάν ποντάρετε σε αυτή την αγορά θα κερδίσετε σε περίπτωση που οι δύο ομάδες σκοράρουν 3 ή περισσότερα τέρματα. Εάν σκοράρουν ακριβώς 2 το ποντάρισμα επιστρέφεται στο λογαριασμό σας, ενώ στην περίπτωση που επιτευχθούν 0 ή 1 τέρματα το στοίχημα χάνεται. Ακριβώς έτσι λειτουργούν και τα υπόλοιπα χάντικαπ αυτού του είδους, όπως για παράδειγμα το over/under 1, over/under 3 κλπ.

Asian over/under 2.25: Λειτουργεί ακριβώς το ίδιο με τα σύνθετα ασιατικά χάντικαπ. Το ποντάρισμα χωρίζεται σε δύο διαφορετικά στοιχήματα, το over/under 2 και το over/under 2.5.

Αν ποντάρετε στο over 2.25, κερδίζετε μόνο αν επιτευχθούν παραπάνω από 3 γκολ. Αν μπουν ακριβώς 2 το στοίχημα στο over 2 είναι άκυρο και στο over 2.5 κερδίζει. Σε περίπτωση 0 ή 1 γκολ το στοίχημα χάνεται.

cta_box_bg
Σούπερ Τριπλό Δώρο* στο Pamestoixima.gr Χωρίς Κατάθεση! EΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο under 2.25 το ποντάρισμα μοιράζεται στο under 2 και στο under 2.5. Κερδίζετε εάν επιτευχθούν 0 ή 1 γκολ και χάνετε όλο το ποντάρισμα εάν επιτευχθούν 3 ή περισσότερα. Στην περίπτωση των 2 γκολ, επιστρέφεται το μισό στοίχημα που έχει πονταριστεί στο under 2 και κερδίζει αυτό που πονταρίστηκε στο under 2.5.

Θα το βρείτε και ώς: over 2, 2.50 ή under 2, 2.50

Asian over/under 2.75: Χωρίζεται σε δύο στοίχημα και αυτό, με την διαφορά ότι το ένα στοίχημα αφορά το over/under 2.5 και το άλλο το over/under 3.

Ποντάροντας στο under 2.75, κερδίζετε όλο το στοίχημα αν μπουν στον αγώνα 0,1 ή 2 γκολ. Αν επιτευχθούν ακριβώς 3 γκολ, τότε το στοίχημα στο under 2.5 χάνει και αυτό στο over 3 είναι άκυρο.

Αν ποντάρετε στο over 2.75, πληρώνεστε όλο το ποσό αν επιτευχθούν 4 ή περισσότερα γκολ. Στην περίπτωση των τριών γκολ κερδίζετε το στοίχημα στο over 2.5 και σας επιστρέφεται το ποντάρισμα στο over 3. Χάνονται όλα τα στοιχήματα, αν επιτευχθούν 2 ή λιγότερα τέρματα.

Θα το βρείτε και ώς: over 2, 2.50 ή under 2, 2.50

Το συγκεκριμένο ασιατικό χάντικαπ θα το συναντήσετε και σε μεγαλύτερα ή μικρότερα όρια. Η διαφορά είναι τα γκολ που πρέπει να επιτευχθούν για να κερδίσετε το στοίχημα. Για παράδειγμα, αν ποντάρετε σε ένα over 1.75, χρειάζονται 3 γκολ για να πληρωθείτε όλο το στοίχημα. Αν μπουν 2 γκολ κερδίζετε το μισό στοίχημα και σας επιστρέφεται το άλλο μισό, ενώ αν επιτευχθούν 0 ή 1 χάνετε το ποντάρισμα σας.

To ασιατικό χάντικαπ στο live στοίχημα

Ένα σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι τα χάντικαπ κατά την διάρκεια του αγώνα. Να θυμάστε πως στα ασιατικά στο live δεν λαμβάνεται υπ όψιν τα γκολ που έχουν επιτευχθεί μέχρι εκείνη την στιγμή. Οποιοδήποτε στοίχημα τοποθετήσετε θα αφορά το υπόλοιπο του αγώνα. Ουσιαστικά δηλαδή, για τα ασιατικά στοιχήματα στο live betting το σκορ είναι πάντα 0-0.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα

Στοιχηματικές
Αγορές
Αποδόσεις
Mobile
Πλατφόρμα
Live Streaming
Προϊόντα - Υπηρεσίες
Συνολικά
9.5
9.6
9.8
9.7
9.5
9.5
Παίξε Νόμιμα
9.6
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.5
8.4
9.2
8.6
8.5
8.6
Παίξε Νόμιμα
8.7
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.3
9.6
9.1
9
8.6
9
Παίξε Νόμιμα
9.2
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.2
8.8
9.5
8.8
9
9.4
Παίξε Νόμιμα
9.1
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.5
8.5
8.8
8.8
8.5
8.9
Παίξε Νόμιμα
8.7
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.7
8.6
9.1
8.4
8.3
8.4
Παίξε Νόμιμα
8.6
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.1
8.6
9.9
9.8
9.9
9.8
Παίξε Νόμιμα
9.5
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.9
8.4
8.6
8.7
7.1
8.8
Παίξε Νόμιμα
8.5
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.8
8.7
8.8
8.3
7.2
8.8
Παίξε Νόμιμα
8.5
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.4
8.5
9.5
9.5
9
8.5
Παίξε Νόμιμα
8.9
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.3
9.1
8.6
8.6
8.8
8.6
Παίξε Νόμιμα
8.7
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.8
8.8
7.8
9.9
7.6
10
Παίξε Νόμιμα
9
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.2
8.8
9.2
9.7
9.8
7.9
Παίξε Νόμιμα
9.2
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στοιχηματικές
Αγορές
Αποδόσεις
Mobile
Πλατφόρμα
Live Streaming
Προϊόντα - Υπηρεσίες
Συνολικά
9.5
9.6
9.8
9.7
9.5
9.5
Παίξε Νόμιμα
9.6
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.5
8.4
9.2
8.6
8.5
8.6
Παίξε Νόμιμα
8.7
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.3
9.6
9.1
9
8.6
9
Παίξε Νόμιμα
9.2
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.2
8.8
9.5
8.8
9
9.4
Παίξε Νόμιμα
9.1
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.5
8.5
8.8
8.8
8.5
8.9
Παίξε Νόμιμα
8.7
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.7
8.6
9.1
8.4
8.3
8.4
Παίξε Νόμιμα
8.6
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.1
8.6
9.9
9.8
9.9
9.8
Παίξε Νόμιμα
9.5
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.9
8.4
8.6
8.7
7.1
8.8
Παίξε Νόμιμα
8.5
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.8
8.7
8.8
8.3
7.2
8.8
Παίξε Νόμιμα
8.5
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.4
8.5
9.5
9.5
9
8.5
Παίξε Νόμιμα
8.9
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.3
9.1
8.6
8.6
8.8
8.6
Παίξε Νόμιμα
8.7
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.8
8.8
7.8
9.9
7.6
10
Παίξε Νόμιμα
9
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.2
8.8
9.2
9.7
9.8
7.9
Παίξε Νόμιμα
9.2
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Εγγραφή στο newsletter μας

Γραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα καλύτερα live προγνωστικά στοιχήματος!