Για λίγες ώρες στην Betsson!
  • ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ
  • 5 ΔΩΡΑ* ΔΙΚΑ ΣΟΥ
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στοίχημα Μπάσκετ

Ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στον κόσμο είναι δίχως αμφιβολία το μπάσκετ 🏀. Στην «σκιά» του ποδοσφαίρου μεν, με πιστούς φίλους δε και σημαντικές διοργανώσεις. Ασφαλώς και είναι ένα από τα πρώτα αθλήματα σε επιλογή για τις στοιχηματικές ιστοσελίδες, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα διοργανώσεων σε όλο τον πλανήτη, με την μερίδα του λέοντος για το στοίχημα μπάσκετ να ανήκει στην Ευρωλίγκα και στο ΝΒΑ.

Πέραν του νικητή της εκάστοτε αναμέτρησης, οι πιο… hot κατηγορίες στοιχηματισμού έχουν να κάνουν με το σύνολο πόντων στο ματς (ανά ομάδα ή αθροιστικά) και το χάντικαπ πόντων υπέρ της «αδύναμης» ομάδας του εκάστοτε ζευγαριού.

Πως παίζεται το στοίχημα μπάσκετ

Όλοι γνωρίζουμε πως στο μπάσκετ κερδίζει (σχεδόν πάντα) ο καλύτερος. Για αυτό άλλωστε και η κύρια αγορά στο μπάσκετ στοίχημα έχει να κάνει με το χάντικαπ πόντων υπέρ της μιας εκ των δυο ομάδων. Αυτό, προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη στοιχηματική αξία μια αναμέτρηση με τον γηπεδούχο να «πληρώνει» για παράδειγμα 1.10 για τη νίκη. Αυτό το χάντικαπ δίνεται «νοερά» στον αδύναμο και για να επιβεβαιωθεί η «νίκη» του ισχυρού, θα πρέπει να καλύψει αυτή την διαφορά. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αγορές που αφορούν τους συνολικούς πόντους στο ματς ή και μεμονωμένα της μιας ή της άλλης ομάδας. Όλες οι ανωτέρω προσφερόμενες αγορές προσφέρονται για ➜ το ματς, ➜ το πρώτο ημίχρονο ή και ➜ τις τέσσερις περιόδους ξεχωριστά.

Νικητής αγώνα

Η ισοπαλία -ως γνωστών-  δεν υπάρχει στο μπάσκετ 🏀. Όπερ σημαίνει πως σε ενδεχόμενο ισόπαλου σκορ στο τέλος της 40λεπτης διάρκειας, θα παιχθεί έξτρα πεντάλεπτο παράτασης. Αυτό έχει προβλεφθεί και στο στοίχημα μπάσκετ, με τις περισσότερες εκ των αγορών να συμπεριλαμβάνουν και (πιθανή) παράταση. Μια από αυτές, ο νικητής αγώνα, μπορεί να παιχθεί είτε ως απλή νίκη στο ματς, είτε σε συνδυασμό με το χάντικαπ πόντων που προσφέρεται υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας.

Μετράει η παράταση στο στοίχημα μπάσκετ;

Όλα τα στοιχήματα που περιλαμβάνουν δυο επιλογές, συμπεριλαμβάνουν και την παράταση που ενδεχομένως χρειαστεί για να κριθεί ο νικητής. Κάποιες όμως στοιχηματικές ιστοσελίδες προσφέρουν στην αγορά «Νικητή Αγώνα» και την επιλογή «1Χ2», κάτι που δε συμπεριλαμβάνει πιθανή παράταση. Σε αυτή την περίπτωση, οι αποδόσεις του «1-2» είναι λίγο πιο αυξημένες, διότι παίζει και το ενδεχόμενο της ισοπαλίας στο τέλος της αναμέτρησης.

Under over στοίχημα μπάσκετ

Ένα από τα πιο βασικά στοιχήματα στο μπάσκετ έχει να κάνει με το line των πόντων. Όπως προαναφέρθηκε, αυτό αφορά είτε το σύνολο πόντων (αθροιστικά και των δυο ομάδων), ή κάθε ομάδας ξεχωριστά. Το μεγάλο πλεονέκτημα του παίκτη στην περίπτωση του under over στο στοίχημα μπάσκετ, είναι πως έχει να προβλέψει μεταξύ δυο σημείων, δηλαδή έχει 50% πιθανότητες κέρδους. Αυτά τα όρια πόντων συνήθως δεν είναι ακέραιοι αριθμοί, αλλά δεκαδικοί (για παράδειγμα, U/O 151,5 πόντοι), προκειμένου να μην υπάρξει «ισοπαλία». Ορισμένες ιστοσελίδες προσφέρουν ακέραιη τιμή (για παράδειγμα, U/O 151 πόντοι), κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση επίτευξης 151 πόντων ακριβώς, θα υπάρξει επιστροφή πονταρίσματος (ή σε περίπτωση παρολί, προσμετράται ως μονάδα).

Τι είναι το χάντικαπ στο μπάσκετ;

Το χάντικαπ στο μπάσεκτ είναι αρκετά διαδεδομένη αγορά προς στοιχηματισμό. Εδώ πρόκειται στην ουσία για κάποιους έξτρα πόντους πλεονέκτημα που δίνουν οι μπουκ στον «αδύναμο» της αναμέτρησης, προκειμένου να ισοσκελίσει κάπως την μεταξύ των δυο ομάδων διαφορά. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, 👉 σε μια αναμέτρηση που η νίκη του γηπεδούχου «πληρώνει» 1.03 και το διπλό στο 11.00, με την… πίστωση 15,5 πόντων στους φιλοξενούμενους, ο άσος πλέον ανεβαίνει στο 1.91 (και αντίστοιχα το διπλό υποχωρεί στο 1.83).

Στην προκειμένη, για να επαληθευτεί, θα πρέπει η γηπεδούχος να κερδίσει με τουλάχιστον 16 πόντους, ενώ σε περίπτωση νίκης με έως 15 ή και ήττας, τότε επαληθεύεται το διπλό. Να σημειωθεί πως αυτή η αγορά ήταν η πρώτη που προσέφερε ο ΟΠΑΠ στα επίγεια πρακτορεία.

Εναλλακτικό χάντικαπ στο μπάσκετ

Όπως προαναφέρθηκε, οι μπουκ κάνουν μια εκτίμηση για το συνολικό αριθμό πόντων καθώς και το χάντικαπ μπάσκετ που προσφέρουν υπέρ του αδύναμου, προκειμένου να προκύψει το σετ αποδόσεων με μοιρασμένο το «1-2» ή το «Under/Over». Στην αγορά όμως υπάρχουν και τα εναλλακτικά χάντικαπ ή σύνολα πόντων, τα οποία είναι μειωμένα ή αυξημένα από το βασικό line.

Στο παράδειγμα μας, η Κατάι θα πρέπει να κερδίσει με 17+ προκειμένου να επαληθεύσει τον άσο του 2.12 (στο 1.03 η απλή της νίκη). Όμως, υπάρχουν και περαιτέρω χάντικαπ, τα οποία εφόσον είναι πιο χαμηλά από το βασικό των 15,5, πληρώνουν λιγότερο ή εάν είναι πιο αυξημένα (17,5 και άνω), πληρώνουν περισσότερο. Κάτι ανάλογο ισχύει και με το σύνολο πόντων.

Ειδικά στοιχήματα μπάσκετ

Πέραν των παραδοσιακών αγορών (νικητή αγώνα, σύνολο πόντων, χάντικαπ), οι στοιχηματικές ιστοσελίδες προσφέρουν και αρκετά ειδικά στοιχήματα μπάσκετ, τα οποία είτε αφορούν την εξέλιξη του αγώνα, είτε στατιστικά 📊 παικτών. Ο ανταγωνισμός μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί αρκετά. Έτσι, κάθε ένας μπουκ προσφέρει πρωτότυπες αγορές προς στοιχηματισμό. Παρακάτω θα αναλύσουμε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή ειδικά στοιχήματα.

➦ Στοίχημα μπάσκετ πρώτος σκόρερ

Μια από τις κορυφαίες κατηγορίες ειδικών στοιχημάτων αφορά την πρόβλεψη του πρώτου σκόρερ 🥇 αγώνα. Σπάνια το φαβορί προσφέρεται άνω του 3.00, ενώ τα ισχυρά αουτσάιντερ φτάνουν μέχρι το 15.00-20.00! Παράλληλα με αυτό, ο παίκτης μπορεί να προβλέψει και το σύνολο πόντων συγκεκριμένα ενός αθλητή, ενώ συνήθως οι επιλογές του επεκτείνονται και στο σύνολο ριμπάουντ, ασίστ και εύστοχων τριπόντων.

➦ Ποντάρισμα σε ειδικά στοιχήματα παιχτών & ομάδων

Εφόσον επιλέξουμε να ποντάρουμε στο σύνολο πόντων ενός αθλητή, ή στο άθροισμα εύστοχων τρίποντων μιας ομάδας (δεν είναι αποδεκτό στο ίδιο δελτίο πάντως), θα πρέπει να γνωρίζουμε πως μετράει και το ενδεχόμενο παράτασης. Αυτό αποτελεί πλεονέκτημα του παίκτη εφόσον ποντάρει στο «Over», καθώς όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα υπάρχει έξτρα πεντάλεπτο για την επιβεβαίωση της πρόβλεψης. Στην περίπτωση όμως των αθλητών οι οποίοι δεν έχουν αγωνιστεί στο ματς (δηλαδή δεν πήραν χρόνο συμμετοχής), προβλέπεται επιστροφή πονταρίσματος.

➦ Στοίχημα μπάσκετ ισοπαλία

Ορισμένες στοιχηματικές, δεν προσφέρουν την αγορά «1Χ2», αλλά μια άλλη, η οποία αναφέρεται συνήθως ως «Ματς να πάει στην παράταση», με την απόδοση του «Ναι» να προσφέρεται συνήθως άνω του 10.00. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η στατιστική παύει να ισχύει, ενώ χρειάζεται και αρκετά μεγάλη δόση τύχης μιας και πρόκειται περί fun bet.

➦ Στοιχήματα περιόδου, Ημίχρονο/Τελικό

Οι πλατφόρμες που προσφέρουν αρκετές αγορές στο μπάσκετ, δεν μπορούν να αγνοήσουν και τις αγορές περιόδων και ημιχρόνου/τελικού. Πιο συγκεκριμένα, ☝️ για κάθε ξεχωριστό δεκάλεπτο, ο παίκτης μπορεί να ποντάρει στον νικητή αγώνα (υπάρχει και επιλογή με το ενδεχόμενο ισοπαλίας), στο σύνολο πόντων αθροιστικά ή μεμονωμένα για κάθε ομάδα, στο νικητή με την ύπαρξη χάντικαπ, καθώς και σε ορισμένα ακόμη ειδικά στοιχήματα (ομάδα που θα σκοράρει πρώτη ή τελευταία στο δεκάλεπτο). Οι αγορές περιόδων αφορούν κυρίως το live betting.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα αγορά (που δεν υπολογίζει την παράταση), είναι εκείνη του Ημίχρονου-Τελικού. Οι προσφερόμενες αγορές στο σύνολο ανέρχονται σε έξι (1/1, Χ/1, 2/1, 1/2, 2/2, Χ/2), στις περιπτώσεις στοιχηματικών ιστοσελίδων που μετράνε την παράταση (εικόνα α) και σε εννέα (1/1, 1/Χ/ 1/2, Χ/1, Χ/Χ, Χ/2, 2/1, 2/Χ, 2/2) όταν συμπεριλαμβάνεται το έξτρα πεντάλεπτο (εικόνα β). Εφόσον ο παίκτης προβλέψει πως στο πρώτο ημίχρονο θα κερδίζει ο γηπεδούχος και στο δεύτερο ημίχρονο θα υπάρξει ισοπαλία (1/Χ Η/Τ), το έξτρα πεντάλεπτο παράτασης δεν τον ενδιαφέρει.

Πως να κερδίσω στο στοίχημα μπάσκετ

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τα δεδομένα: δεν υπάρχει «άχαστο» στο στοίχημα, άρα και στο στοίχημα μπάσκετ! Κάθε σημείο, ακόμη και του 1.05 είναι πιθανό να «σπάσει», οπότε το θέμα είναι να παίζουμε εμείς σωστά και έτσι θα διατηρήσουμε τις πιθανότητες κέρδους αρκετά αυξημένες. Ακολουθούμε δηλαδή, κάποιους άτυπους κανόνες προκειμένου μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες κέρδους σε βάθος χρόνου.

✔️ Ποντάρουμε όπου έχει αξία ένα bet

✔️ Ποντάρουμε σε ομάδες και πρωταθλήματα που γνωρίζουμε

✔️ Προτιμούμε πονταρίσματα σε αγορές που ξέρουμε

✔️ Κρατάμε στατιστικά για τα πονταρίσματα μας

✔️ Αν ακολουθούμε κάποιον/ους tipster, το κάνουμε ως το τέλος

✔️ Έχουμε λογαριασμό σε περισσότερες από μια πλατφόρμες

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα

Στοιχηματικές
Αγορές
Αποδόσεις
Mobile
Πλατφόρμα
Live Streaming
Προϊόντα - Υπηρεσίες
Συνολικά
9.5
9.6
9.8
9.7
9.5
9.5
Παίξε Νόμιμα
9.6
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.5
8.4
9.2
8.6
8.5
8.6
Παίξε Νόμιμα
8.7
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.3
9.6
9.1
9
8.6
9
Παίξε Νόμιμα
9.2
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.2
8.8
9.5
8.8
9
9.4
Παίξε Νόμιμα
9.1
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.5
8.5
8.8
8.8
8.5
8.9
Παίξε Νόμιμα
8.7
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.7
8.6
9.1
8.4
8.3
8.4
Παίξε Νόμιμα
8.6
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.1
8.6
9.9
9.8
9.9
9.8
Παίξε Νόμιμα
9.5
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.9
8.4
8.6
8.7
7.1
8.8
Παίξε Νόμιμα
8.5
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.8
8.7
8.8
8.3
7.2
8.8
Παίξε Νόμιμα
8.5
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.4
8.5
9.5
9.5
9
8.5
Παίξε Νόμιμα
8.9
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.3
9.1
8.6
8.6
8.8
8.6
Παίξε Νόμιμα
8.7
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.8
8.8
7.8
9.9
7.6
10
Παίξε Νόμιμα
9
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.2
8.8
9.2
9.7
9.8
7.9
Παίξε Νόμιμα
9.2
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εγγραφή στο newsletter μας

Γραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα καλύτερα live προγνωστικά στοιχήματος!