Το Πάσχα ήρθε... νωρίτερα στη FONBET!
  • ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ
  • PROMO CODE: LEG250
  • 150 ΔΩΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στοιχηματικό λεξικό

Είναι γεγονός πως για κάποιον που δεν είναι εξικοιωμένος με το στοίχημα, υπάρχουν πολλοί όροι που παραμένουν άγνωστες λέξεις. Και η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος χώρος έχει… μπόλικο «ειδικό» λεξιλόγιο. Σίγουρα θα έχετε συναντήσει λέξεις που είτε τις ακούτε πρώτη φορά, είτε δεν γνωρίζετε τι ακριβώς σημαίνουν.

Για αυτό, η ομάδα του «Livestoixima.gr» ετοίμασε τον παρακάτω οδηγό. Εδώ θα βρείτε αναλυτικά την ορολογία των στοιχηματικών όρων που χρησιμοποιείτε στις πλατφόρμες.

➦ Ante post: Μακροχρόνια στοιχήματα. Τέτοια bets είναι για παράδειγμα το ποντάρισμα σε «νικητή διοργάνωσης», «πρωταθλητή 🏆», «πρώτο σκόρερ» κ.α.

➦ Asian Handicap: Το γνωστό ασιατικό χάντικαπ. Είναι μια ειδική κατηγορία στοιχήματος, που ουσιαστικά δίνεται προβάδισμα γκολ/πόντων σε μια από τις δύο ομάδες. Έτσι, για να κερδίσουμε στο συγκεκριμένο bet, πρέπει η ομάδα που ποντάραμε να πιάσει και να ξεπεράσει το προβάδισμα στο οποίο ποντάραμε. Σε περίπτωση ισοπαλίας, έχουμε επιστροφή στοιχήματος.

➦ Arbitrage: Θα το βρείτε και ως sure bet. Πρόκειται για τρία διαφορετικά πονταρίσματα σε νίκη, ισοπαλία και ήττα σε τρεις διαφορετικές στοιχηματικές, με τις μεγαλύτερες αποδόσεις στο κάθε σημείο αντίστοιχα. Αν και το κέρδος σε αυτή την περίπτωση είναι σίγουρο, εντούτοις οι ιστοσελίδες που εντοπίζουν τους arbers συνήθως κλείνουν ⛔️ τους λογαριασμούς τους.

➦ Back: Πρόκειται για τον «παραδοσιακό» τρόπο πονταρίσματος. Υπέρ κάποιου σημείου δηλαδή.

➦ Banker: Το στάνταρ σημείο που επιλέγουμε σε ένα σύστημα με πονταρίσματα. Το πιο δυνατό ❗️ σημείο του παίκτη στο στοίχημα του δηλαδή.

➦ Bonus Types ή Stake inclusive/exclusive bonus: Stake inclusive είναι το μπόνους, στο οποίο μας επιστρέφεται το ποσό μαζί με τα κέρδη, εφόσον κάνουμε χρήση του και το στοίχημα μας κερδίσει. Αντίθετα, στην περίπτωση του stake exclusive μας επιστρέφετε μόνο το καθαρό κέρδος. Το τελευταίο είναι πιθανό να το συναντήσετε και ως Free bet stake not included in any returns.

➦ Dead heat: Είναι η περίπτωση που σε ένα αθλητικό γεγονός δύο, ή τρεις συμμετέχοντες καταλαμβάνουν την ίδια θέση στην τελική κατάταξη.

➦ Decimal Odds: Πρόκειται για τις αποδόσεις όπως τις συναντάμε στην Ελλάδα. Οι δεκαδικές δηλαδή, τύπου 1,70.

➦ Each way: Κυρίως ιπποδρομιακό 🏇 στοίχημα, που κάποιες φορές το πετυχαίνουμε και στο ποδόσφαιρο. Στην πρώτη περίπτωση ποντάροντας each way ένα ποσό σε ένα άλογο, ουσιαστικά ποντάρουμε τα μισά χρήματα στο ενδεχόμενο να τερματίσει πρώτο και τα άλλα μισά στο ενδεχόμενο να τερματίσει μέσα στην πρώτη τριάδα. Αντίστοιχα λειτουργεί το bet και στα άλλα αθλήματα.

➦ European Handicap: Είναι η ευρωπαϊκή έκδοση του χάντικαπ. Σε αντίθεση με το ασιατικό, εδώ το προβάδισμα δίνεται ακέραιο σε μια ομάδα, πράγμα που σημαίνει επίσης πως υπάρχουν τρία πιθανά αποτελέσματα (1Χ2).

➦ Even Money: Πρόκειται για όρο που χρησιμοποιείται κυρίως στην Βρετανία. Είναι ουσιαστικά η απόδοση 2.00, κατά την οποία -εφόσον κερδίσει το ποντάρισμα μας- επιστρέφετε κέρδος ίσο με το ποσό που στοιχηματίσαμε.

➦ Fair bet: Το στοίχημα, το οποίο -σύμφωνα με τον παίκτη- έχει απόδοση που αντιπροσωπεύει τις πραγματικές πιθανότητες να επιβεβαιωθεί.

➦ First Goal: Ένα από τα πιο γνωστά ειδικά στοιχήματα. Στην περίπτωση του first goal, ο παίκτης ποντάρει ποια ομάδα θα σκοράρει ⚽️ πρώτη. Αντίστοιχα στοιχήματα επίσης υπάρχουν για τον σκόρερ και το λεπτό που θα μπει το πρώτο γκολ.

➦ First Goal Minute: Παρεμφερές ειδικό στοίχημα με το first goal. Στο συγκεκριμένο στοίχημα, ο παίκτης ουσιαστικά ποντάρει σε ποιο λεπτό θα σημειωθεί το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. Κρατήστε πως σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει χρονικό όριο και το στοίχημα δίνεται σε 29λεπτα χρονικά διαστήματα.

➦ Fixed odds: Είναι το στοίχημα που συναντάμε στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Το fixed odds betting, είναι το στοίχημα με προκαθορισμένες αποδόσεις, που δεν μεταβάλλονται πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

➦ Forecast: Όρος που κατά κόρον συναντάμε στον ιππόδρομο. Ουσιαστικά, είναι το στοίχημα για τους αυτούς που θα τερματίσουν στην πρώτη και τη δεύτερη θέση του γεγονότος.

➦ Fractional Odds: Είναι το είδος των αποδόσεων που συναντάμε κυρίως από τις βρετανικές στοιχηματικές. Οι κλασματικές δηλαδή, που οι αποδόσεις είναι τύπου 2/3.

➦ Halftime: Στοίχημα που παίζεται όπως το «παραδοσιακό» στοίχημα 1Χ2, αλλά σε αυτή την περίπτωση επιλέγουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στο ημίχρονο της αναμέτρησης.

➦ Handicap ή Line: Πρόκειται για το χάντικαπ -το προβάδισμα δηλαδή- που δίνεται σε μια από τις δύο ομάδες. Σημειώστε πως υπάρχουν δύο είδη χάντικαπ. Το ασιατικό, που έχουμε δύο πιθανά αποτελέσματα και το ευρωπαϊκό, στο οποίο το προβάδισμα δίνεται ακέραιο και επομένως έχουμε τρία πιθανά αποτελέσματα.

➦ Head to Head: Το στοίχημα κατά το οποίο ποντάρουμε σε μια αναμέτρηση δύο ομάδων, ή αθλητών, από την οποία ο νικητής θα πάρει καλύτερη θέση. Εδώ να αναφερθεί πως δεν έχει σημασία αν ο νικητής θα είναι και νικητής διοργάνωσης. Αυτό που μας ενδιαφέρει ποιος από τους δύο που συμπεριλαμβάνονται στο bet, θα έχει καλύτερη θέση.

➦ In-running ή Live betting: Το ζωντανό στοίχημα. Ο στοιχηματισμός δηλαδή κατά τη διάρκεια του γεγονότος.

➦ Lay: Αναφέρεται στα ανταλλακτήρια στοιχημάτων και πρόκειται για την προσφορά απόδοσης σε κάποιο σημείο.

➦ Money Line: Είναι οι αποδόσεις που συναντάμε στις ΗΠΑ. Τις βρίσκουμε στη μορφή «+100» και μας δείχνουν στην ουσία πόσα χρήματα θα πρέπει να ποντάρουμε στο φαβορί για να κερδίσουμε 100$, ή πόσα χρήματα κέρδος θα έχουμε αν ποντάρουμε 100$ στο αουτσάιντερ.

➦ Odds: Είναι η αγγλική λέξη για τις αποδόσεις. Κρατήστε πως τις αποδόσεις τις συναντάμε σε τρεις τρόπους που είναι πιο διαδεδομένοι. Σε δεκαδικές (decimal), κλασματικές (fractional) και αμερικάνικες (money line).

➦ Over/Under: Είναι το στοίχημα στον αριθμό των γκολ/πόντων κτλ. ενός αθλητικού γεγονότος. Στο ποδόσφαιρο το συνηθίστερο ποντάρισμα είναι Over/Under 2.5 goal. Αντίθετα, στο μπάσκετ 🏀 ανάλογα με τον αγώνα διαφέρει το Over/Under πόντων.

➦ Pointspread: Είναι όρος που συναντάμε κυρίως στα αμερικάνικα σπορ και πρόκειται για το προβάδισμα (γκολ/πόντων κτλ.) που δίνει ο bookmaker σε μια από τις δύο ομάδες πριν την έναρξη του αγώνα.

➦ Punter ή Bettor: Ο παίκτης, αυτός δηλαδή που στοιχηματίζει σε αθλητικά γεγονότα. Τον όρο punter τον συναντάμε κυρίως για τους παίκτες του ιπποδρόμου.

➦ Push: Είναι το ενδεχόμενο κατά το οποίο επιστρέφεται στον παίκτη το ποσό που έχει ποντάρει. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε σε περίπτωση ακύρωσης ❌ του στοιχήματος, είτε σε περίπτωση μη ανάδειξης νικητή.

➦ Scorecast: Είναι είδος στοιχήματος με πολύ ρίσκο και μεγάλες αποδόσεις. Σε αυτή την περίπτωση, ο παίκτης προβλέπει το ακριβές σκορ σε συνδυασμό με τον πρώτο σκόρερ ενός αγώνα.

➦ Spread or Handicaps: Είναι ο όρος που χρησιμοποιείται στα αμερικάνικα σπορ για τα χάντικαπ.

➦ Spread betting: Το ποντάρισμα στο πλεονέκτημα που δίνει ο book σε κάποιο ειδικό στοίχημα, όπως το σύνολο των πόντων στο μπάσκετ, ή ο αριθμός των κόρνερ στο ποδόσφαιρο.

➦ Stake: Είναι το ποσό 💵 που έχετε στοιχηματίσει σε κάποιο αγώνα.

➦ Sure bet: Είναι το στοίχημα, του οποίου οι αποδόσεις που υπάρχουν στην αγορά, αν συνδυαστούν σωστά μας προσφέρει σίγουρο κέρδος.

➦ System Bet: Ο συνδυασμός πολλών στοιχημάτων σε ένα δελτίο. Το λεγόμενο σύστημα δηλαδή.

➦ Teaser: Το στοίχημα στο οποίο ο ίδιος ο παίκτης προσδιορίζει το χάντικαπ στο οποίο θέλει να ποντάρει, έχοντας ωστόσο και την ανάλογη επίπτωση στην απόδοση.

➦ Three way bet: Τέτοιο είναι το ποδοσφαιρικό ⚽️ στοίχημα. Δηλαδή το στοίχημα που υπάρχουν τρία πιθανά αποτελέσματα.

➦ Tipster: Αυτός που δίνει προγνωστικά για αγώνες στοιχήματος.

➦ Two way bet: Είναι το στοίχημα που υπάρχουν δύο πιθανά αποτελέσματα. Τέτοια στοιχήματα παίζονται για παράδειγμα στο μπάσκετ και το τένις.

➦ Underdog ή Rag: Το αουτσάιντερ σε έναν αγώνα.

➦ Value bet: Είναι το στοίχημα, το οποίο έχει αξία σύμφωνα με τη γνώμη του παίκτη. Δηλαδή, εκείνο που οι πιθανότητες να επιβεβαιωθεί, είναι μεγαλύτερες από εκείνες που δείχνει η απόδοση του.

➦ Winning Margin: Στα ελληνικά το συναντάμε ως περιθώριο νίκης. Είναι το στοίχημα που ο παίκτης καλείται να προβλέψει τη διαφορά με την οποία θα νικήσει μια από τις δύο ομάδες. Πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα στοιχήματα στο ράγκμπι.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες στην Ελλάδα

Στοιχηματικές
Αγορές
Αποδόσεις
Mobile
Πλατφόρμα
Live Streaming
Προϊόντα - Υπηρεσίες
Συνολικά
9.5
9.6
9.8
9.7
9.5
9.5
Παίξε Νόμιμα
9.6
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.5
8.4
9.2
8.6
8.5
8.6
Παίξε Νόμιμα
8.7
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.3
9.6
9.1
9
8.6
9
Παίξε Νόμιμα
9.2
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.2
8.8
9.5
8.8
9
9.4
Παίξε Νόμιμα
9.1
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.5
8.5
8.8
8.8
8.5
8.9
Παίξε Νόμιμα
8.7
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.7
8.6
9.1
8.4
8.3
8.4
Παίξε Νόμιμα
8.6
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.1
8.6
9.9
9.8
9.9
9.8
Παίξε Νόμιμα
9.5
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.9
8.4
8.6
8.7
7.1
8.8
Παίξε Νόμιμα
8.5
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.4
8.5
9.5
9.5
9
8.5
Παίξε Νόμιμα
8.9
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
8.3
9.1
8.6
8.6
8.8
8.6
Παίξε Νόμιμα
8.7
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.8
8.8
7.8
9.9
7.6
10
Παίξε Νόμιμα
9
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
9.2
8.8
9.2
9.7
9.8
7.9
Παίξε Νόμιμα
9.2
Παίξε Νόμιμα Αξιολόγηση
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εγγραφή στο newsletter μας

Γραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα καλύτερα live προγνωστικά στοιχήματος!